perjantai 15. maaliskuuta 2013

Turkuun / To Turku miniature fair

Olisiko tämä parempi kaappi keittiöön? Vähän kuin liinavaatekaappi lasiovilla.


Ainakin kokonsa puolesta se sopisi vanhaa astiakaappia paremmin, sillä nyt kellarin luukun pystyy avaamaan ja portaisiin mahtuu kulkemaan. Mutta en nyt kuitenkaan tiedä... Joten tämäkin lähtee huomenna Turkuun. Turun messukeskuksessa järjestetään nyt viikonloppuna Nukkekotimessut ja minulla on siellä myyntipöytä.

Seuraavan pöydän kuvan löysin suomalaisia talonpoikaisesineitä käsittelevästä kirjasta (lainasin kirjan kirjastosta enkä muista sen tekijää, mutta pöytä kuuluu Kosti Tuomen kokoelmaan) ja se on upean muotoisine etujalkoineen mielestäni niin kaunis, että halusin ehdottomasti tehdä siitä miniatyyrin.  Esikuvapöytä on peräisin 1700-1800-luvun vaihteesta. Maalasin omani samanväriseksi kuin se. Sininen maali punaisin koristein on alkuperäinen ja säilynyt melko hyvänä, mutta kannesta, joka oli alunperin mustaksi maalattu, on maali kulunut täysin pois. Aikaa pöydän tekemiseen meni useita tunteja.


Tässä vielä maistiaisina muutama muu Turkuun lähtevä esine. Pöytäni tulee olemaan taas tupaten täynnä. Tervetuloa messuille!


This weekend I will participate to a miniature fair here in Finland. Here are some examples of the furniture and other stuff I have made for that. I thought this cabinet would look nice in my kitchen but I don't know... Maybe someone wants to buy it in the fair, but if not, then I'll keep it to myself. The blue table is a miniature copy of an old Finnish table from the end of 1700s or from beginning of 1800s. I saw photograph of the original table in a book and liked it very much. Then I spent many hours to make this little one. It is painted with same colours as the original is, with pretty well preserved blue and red and hardly no paint left on the table top.

9 kommenttia:

 1. Tervehdys täältä Helsingistä! Kovasti olisin halunnut tulla Turun tapahtumaan tänä viikonloppuna, mutta valitettavsti en pääse. Katselin blogistasi aikaisemmin mm. aterinkuivainta ja ajattelinkin kysyä, onko mahdollista tehdä sinulle tilaus messujen ulkopuolelta? Vastauksestasi kiittäen ja onnistunutta reissua Turkuun toivottaen!
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna. Kyllä minulta voi muutenkin tilata tavaraa, voin lähettää postitse. Palataan asiaan.

   Poista
 2. Kaappi on aivan ihana - kaappikin. Voi, tulee ihan haiku, kun itse en Turkuun pääse. Mukavia messuja ja eikös Forssassa ainakin pääse nauttimaan näistä ihanuuksista..., toivottavasti! ps. jos teet jotain 1:18, olen erittäin kiinnostunut ja varmaan moni - kohta sata rintiskkatalon parissa puurtavaa.

  VastaaPoista
 3. On ne vaan kauniita vanhat huonekalut! Huokaillen katselin ja ihailin kättesi töitä.

  VastaaPoista
 4. Oli mukava tavata ja ihastella kaikkea kättenjälkeäsi, ja tietysti jotain pientä jäi mukaankin, se vain meni Larissalle maalaukseen (Kupittaan saven "matti ja maija")

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista. Messut olivat onnistuneet ja oli mukava tavata harrastajia. Forssaan olen tulossa ja sitä ennen vielä Tampereelle ja Lahteen.

  VastaaPoista
 6. Hei Mirka! Tietokonenni on ilmeisesti aivan hajoamispisteessä, joten taidan palata asiaan työkoneelta. Toivottavasti sinulla oli vilkas viikonloppu Turun tapahtumassa! Samalla kuitenkin toivon, että sinulle jäi jotain myyntiin myös näin miniatyyrimessujen jälkeenkin!
  Terveisin, Anna Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, Anna. Kiitos, Turun messut olivat hyvät, mutta monennäköistä silti jäi ja lisää teen! Voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen mirkasalonen @ hotmail.com (jätä välit pois).

   Poista