sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kutomassa / Weaving

Tein taas nukkekodin lapsille pikkukangaspuita ja aikuisille isompia.


Petsasin yhdet normaalikokoiset puut kokeeksi vähän tummemmiksi kuin ennen. Pikkukangaspuut eivät ole toimivat, isot sen sijaan ovat, vaikkei niillä tietysti ole tarkoitus oikeasti kutoa, vaan että nukkekodin asukas niillä muka kutoo, ja pienet pätkät mattoa onkin jo tehtynä.


Sitten vielä kesällä tehtyä, sain laitettua omiin vanhanmallisiin kangaspuihini loimet. Nämä odottavat kaapissa sijoituspaikkaa.


Kuvausalustana toimineesta kirjaston kirjasta löytyi taas huonekalun mallia, kuten tämä arkkutuoli:


Saranoitu kansi aukeaa ja sisällä voi säilyttää jotain,  jos ei enää nykyaikana kenkäheiniä, niin vaikka sitten villasukkia. Jotkut arkkutuolit ovat myös olleet lukittavia, joten siellä on voitu pitää arvokkaampaakin omaisuutta.

Again I have made some weaving looms, little ones for dollhouse children and bigger for adults. The little looms are non-working, but with the bigger ones the dolls could actually weave.
The chair in last picture is traditional Finnish chest chair, common in the northern Finland. It can be opened and you can store something inside.


2 kommenttia:

  1. Paljonko maksaisi tuollaiset aikuisen kangaspuut? :) Äitini harrastaa nukkekoteilua, niin ne olisivat ihanat hänen nukkekotiinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangaspuut maksavat 120 euroa + postikulut, jos lähetetään. Siis nuo ensimmäisissä kuvissa osittain näkyneet uudemman malliset kangaspuut. Viimeisen kuvan vanhemman mallisia en toistaiseksi tee lisää. Uudemmista kokokuva blogissa esim. 17.8. tehdyssä postauksessa.

      Poista