torstai 16. lokakuuta 2014

Eräs kotitalouskone

Mitähän täällä ollaan tekemässä? Penkillä on perunoita pesuvadissa ja jokin puinen laite, missä on veivi kyljessä, lattialla saavi.


Kyseessä on perunajauhojen valmistus ja perunajauhomylly, erittäin hyödyllinen väline nukkekodeissakin. Kurkistetaanpa myllyn sisään.


Siellä on metallinen terä, ikään kuin raastin. Pestyt perunat raastetaan myllyllä saaviin, mihin laitetaan vettä. Perunoiden tärkkelys liukenee veteen, joka siivilöidään kankaan läpi toiseen astiaan. Annetaan seistä jonkun aikaa ja kaadetaan varovasti vesi pois, jolloin pohjalle jää vaaleaa ainesta. Lisätään uusi vesi ja toimitaan samoin, kunnes saos on aivan valkoista. Sitten vain kuivatetaan.

Näitä ja paljon muuta löytyy myyntipöydästäni lauantaina ja sunnuntaina Vantaan Energia-areenalla pidettävässä Suuri Snadi-tapahtumassa. Ja olettehan muuten huomanneet, että vaikka Tukholman viralliset Miniatyyrimessut peruttiin tältä syksyltä, niin korvaavat messut kuitenkin järjestetään 26. päivä tätä kuuta, siellä vanhassa paikassa, Gärdetin koululla.


This is an old household "machine" for making potato flour. It is a kind of grater. You grate the potatoes with it to a tub filled with water.
This weekend we are having a dollhouse fair in Vantaa and a week after that in Stockholm, Sweden. I have made a lot of stuff to sell.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti