perjantai 14. helmikuuta 2014

Sänkyjä / Beds

Pikapostaus pakkaamisen keskeltä. Luulin, etteivät kaikki välttämättä tietäisi, mikä on korkoonen, mutta taisin olla väärässä. No, sehän on vanhanaikainen kerrossänky:


Alapedin edessä on ollut verhot suojana (jossain on voinut olla ovetkin), tässä vain kankaanpalat mallina, sillä minä olen niin haluton mitään ompelemaan. Samoin viimeksi esiteltyyn kehtosänkyyn olisi kuulunut verhot, mutta niiden tekeminen jää jollekin toiselle. Korkoosia on voinut olla tuvassa kaksikin, jolloin toisessa ovat nukkuneet esim. emäntä ja isäntä alhaalla ja lapset ylhäällä ja toisessa piiat ja ehkä rengitkin.

Lisäksi heteka:


Jos nukkujia on kaksi, niin otetaan illalla alaosa esiin:


Tämä sänky on mittakaavaa 1:12, ja alaosia on toistaiseksi vain tuo yksi ainoa ja sekin tarkoitettu päiväasentoon, sillä pohja ei nouse tuosta. Tässä yhteiskuvassa 1:18-hetekan kanssa, joka sopii paremmin kuvauspaikkana toimineeseen Lundby-taloon: Näitä ja paljon muuta huomenna Tampereella Vapriikissa! Tervetuloa myyntipöytäni ääreen!


Here are some beds I made for Tampere Dollhouse fair which is going to be tomorrow. First an oldfashioned finnish two-storey wooden bed and the other one is an old (but not as old as the first one) iron bed that was called "heteka" after the factory that made them. It has two parts, the other half can be under the other by daytime.
6 kommenttia:

 1. Vau, siis tuota nimitystä en tiennyt, ja tuommoinen heteka meillä oli kotona joskus kamalan kauan sitten. Sitä täytyykin heti ruveta tutkimaan tarkemmin.

  VastaaPoista
 2. Voi mitä ihanuuksia täällä on taas näytillä!

  VastaaPoista
 3. aaiih, mitä sänkyjä ------ Ja Heteka!

  VastaaPoista
 4. Oi hyvänen aika mikä heteka.. I h a n a!

  VastaaPoista
 5. Siis apua... oon ollut blogipimennossa, ja täällä se heteka nyt on! Toivottavasti näitä on Turuus... ;)

  VastaaPoista