lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukuu / December

Joulukuu on alkanut ja tänään oli hieno aurinkoinen pakkaspäivä, pikkuisen lunta maassa, niin että maisema on valkoinen. Olikin sopiva päivä ottaa esille eräs 1:1-kokoelmani: punaiset emaliastiat. Ne saavat olla tuvan hyllyillä kevääseen saakka, punaisia kattiloita, kulhoja, mukeja ja ennen kaikkea kahvipannuja. Emalin suosio keräilijöiden keskuudessa on nostanut hinnat niin korkeiksi, etten (ehkä onneksi) löydä kovinkaan usein uusia esineitä kokoelmaani, koska kovin paljoa en ole valmis niistä maksamaan. Joka vuosi on kuitenkin jotain uutta löytynyt ja tämä  vuoden löytö oli punainen Pikku-Pehtoori, joka minulta on puuttunut. Ja tarvitaanhan sellainen sitten nukkekodissakin!


Hellalla vierekkäin normikokoinen pannu uuden pienen kanssa. Yleensä en halua tunnettuja design-esineitä kopioida aivan suoraan, siksi isommassa pannussa on vähän "vääränlainen" kansi ja olen kutsunut sitä vain emalikahvipannuksi enkä Pehtoori-kahvipannuksi. Pieneen nyt kuitenkin tuli oikeaa muistuttava kansikin.


Mutta en kyllä usko, että tässä nukkekodissa kerätään punaista emalia. Tai oikeammin en viitsi sinne erikseen laittaa joulua, joten pannu voisi olla siellä muunkin värinen, vaikkapa:


 

It is December and fine frosty weather outside. Now it is time to bring out one of my 1:1-sized collections, red enamel coffee pots and other dishes. I keep them on my kitchen shelves only at Christmas time, other times they are in the attic. As usually I found a new one from a flea market this year too, an enamel coffee pot by Finnish designer Antti Nurmesniemi. Of course I had to make it in 1:12 size also, see the pictures. But maybe it doesn't have to be red in my dollhouse, perhaps one of those in the last picture would be nicer.8 kommenttia:

 1. Ihana keittiö ja kaikki yksityiskohdat niin nappiinsa ja somia:)

  Terkuin:Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lea. Keittiö on lempihuoneeni nukkekodissa, sinne on aina helppo keksiä uutta kivaa.

   Poista
 2. Your enamel coffee pots are Adorable and although all of the colors are pretty, I would agree with you that the Red one really compliments your mini kitchen.
  By the way, this kitchen is so warm and cosy that it looks as if someone has been working in it and enjoying it for years and years.
  It is full of personality, functionality and charm and is just the room one wants to be in when the weather turns cold!

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind words, Elisabeth. You describe the atmosphere of my kitchen so beautifully - exactly what I was thinking when planning this room.

   Poista
 3. Niin kaunista ja tarkkaa :) Kodikkaassa keittiössä tuli viihdyttyä pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mare. Ihanaa, että olen onnistunut tekemään keittiöstä sellaisen, joka näyttää muidenkin silmissä kodikkaalta.

   Poista
 4. On aina herkkua, kun postaat jotain omasta nukkekodistasi - joka kerran ahmaiseen kuvat ja sitten lukee ja uusinta ahmaisu kuvia :)
  Ihanainen! Ja hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne. Usein tulee laiskuuttaan kuvattua vain tehdyt esineet pöydällä ilman taustaa, ja kuten ehkä olet huomannut, niin silloin kun nukkekotia kuvaan, niin useimmin keittiötä - paitsi että se on lempihuoneeni, niin myös isoimpana huoneena helpoin valokuvata.

   Poista