torstai 24. syyskuuta 2015

Huonekaluja / Furniture

Mikäpä on sen kodikkaampaa, kuin käpertyä lämpimässä tuvassa peittojen ja tyynyjen muodostamaan pesään sohvalle lukemaan hyvää kirjaa sateen vihmoessa ulkona.


Tuollaista lukuhetkeä ajattelin tätä penkkiä tehdessäni. Idean nappasin eräästä kirjasta, mutta muutin aika paljon alkuperäisestä, joka oli kiinteä kaluste talossa, joten voi sanoa, että tämä on ihan oma mallini. Ensimmäisestä tein niin pitkän, että siinä mahtuisi nukkumaankin, mutta lyhensin loppuja, jottei veisi niin paljon tilaa. Alalaatikoissa voi säilyttää vaikka ylimääräisiä huopia, ylhäällä on kirjahylly. Eteiskalusteenakin tämä varmaan menisi.

Sitten tuli iso avohylly esimerkiksi keittiöön. Hyllyt voittavat monesti kaapit siinä, että niihin saa paljon ihania pikkuesineitä näkyville. Tämäkin on tosin tainnut olla alunperin (kylläkin lasiovinen) kaappi, mutta ovi on poistettu. Sivuilla on lasit.


Tuo vesivaurioinen karu tiiliseinä muuten on yhden puretun Lundbyn takaseinä, jonka olen säästänyt voidakseni testata Lundbyn lamppuja, mutta jota näköjään laiskuuttani käytänkin kuvaustaustana. Ei oikein voi sanoa, että se välittäisi mitään lämpöistä tuvan tunnelmaa, vaan sen osuuden joutuu kuvittelemaan.

Muitakin huonekaluja on tehtynä, mutta vielä maalaamattomina. Maalaaminen on minusta kaikkein ikävin vaihe, joten lykkään sitä mahdollisimman pitkään. Niinpä viimeiset pari viikkoa ennen messuja ovatkin sitten maalaamista ja hiomista, maalaamista ja hiomista, voih... Minkähän värisiä näistä tulisi:


Mikä on muuten suhteessa kaikkein hankalin pikkuhuonekalu valmistaa? No tuoli, saati monta samanlaista tuolia. Päätin jo kerran, etten tee enää tuoleja, mutta minkäs voit, kun maailma on täynnä upeita tuolimalleja, jotka vaativat päästä pienennetyiksi nukkekotikokoon. Niin, nämä eivät ole niitä hienoja vaan pelkästään nostalgiaa.I have been making furniture for autumns miniature fairs. I think the bench with drawers and bookcase is suitable for reading a good book in a warm house, when it is raining outside. The big shelf is many times better for kitchen than a cupboard with doors, because there you can show your beautiful little treasures.  There is also a lot of other furniture done, like these chairs, but they haven't been painted yet - for me painting is the most unpleasant job. And a chair is most difficult piece of furniture to produce, especially when making many similar chairs.

11 kommenttia:

 1. Uskomattoman hienoja tuolia. Jospa lakkaat vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, miksei voisikin. Osaan tuoleista on pöydätkin. Jos löytyy neljä riittävän siistiä, niin yhdestä pöytäryhmästä voisi tulla lakattu.

   Poista
 2. Uskomattoman hienoja tuolia. Jospa lakkaat vaan.

  VastaaPoista
 3. No on ihana, justiin semmoinen johon haluaa hävitä näkymättömiin sen hyvän kirjan kanssa.
  Ja markkinoilla näkyy taas olevan uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina pitää olla jotain uutta. Paljon enemmänkin haluaisin tehdä uutta, mutta kun vielä pitää tehdä niitä "vanhojakin".

   Poista
 4. Ihania tuoleja, työsi jälki on ensiluokkaista!

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne ovat sekä hienoja että nostalgisia :)
  Hyviä ehdotuksia tuolla jo tullutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mare. Ovathan ne kivoja varsinkin näin pienessä koossa, mutta omaan kotiin en tätä mallia tällä hetkellä haluaisi.

   Poista
 6. Näppärä tuo lukupesä. Oliskohan noita saatavilla messuilla....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä on tulossa messuille. Ensin on tosin Tukholman messut, joten saa nähdä, mitä jää. Kaikkia on kyllä yritetty tehdä niin, että molempiin riittäisi.

   Poista