keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Emalitehdas / Enamel

Alkaa olla syksyn tuntua ilmassa ja enemmän aikaa miniatyyreille. Syksyn messutkin lähestyvät ja onneksi tekemisen innostusta riittää. Olen urakoinut "emaliastioita":


Otetaan pala kartonkia ja sakset, liimaa, maalia ja lakkaa. Tulos näkyy yllä, mehumaijoja, vesisäiliöitä, vesikuuppia, läviköitä ja rikkalapioita. Kokeilin uutta värisävyä, tuollaista harmaamarmoroitua pintaa (alarivin tumma vesikauha), jota kaikkein vanhimmat emaliastiat ovat olleet. Pesuvadit ja kulhot ovat savea, sillä löysin muutamia yksilöitä vanhaa varastoa, mutta periaatteessa nekin taipuisivat kyllä paperista tai kartongista.

Nukkekotiinkin tekisi mieli vilkaista. Pyöristä huolimatta en vetänyt sitä valoon, joten kovin on hämärä otos:


Kokoontaittuvia jakkaroita retkelle tai kotiin varaistuimiksi.

It is autumn and I'm full of enthusiasm for making miniatures. Here you can see something I made last week: enamel ware which is actually made of paper and cardboard, and in the last picture folding camping stools.


10 kommenttia:

 1. Aina sä teet niin ihania juttuja! Hurmaavat emalit ja jakkarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Emalit ovat kyllä kaikki sellaisia mitä olen tehnyt ennenkin, mutta tuntuvat itsellekin ihan uusilta, kun ei ole vähään aikaan tehnyt.

   Poista
 2. Onpa hienoja kaikki! Ikinä ei arvaisi että emalit ovat paperista. Kerma - vihreäreunaiset vetoavat tuttuudellaan minuun eniten ja tietysti siniset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta. Kermanväriset vihreillä reunoilla ovat omiakin suosikkejani.

   Poista
 3. Ovatpa hienoja! Toivottavasti pääsen hypistelemään tekemiäsi emalitöitä esim. Suuri snadi - tapahtumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna. Tervetuloa tosiaan Suuren snadin pöytäni ääreen hypistelemään. Muutamia emalijuttuja laitoin facebookin nukkekotikirppikselle jo myyntiin.

   Poista
 4. Onpa todella kauniita jakkaroita! Ja huoneessa ihanat värit!

  VastaaPoista
 5. Yhdyn ihastelijoiden kuoroon :)
  Hämärä nukketalo on oikein kiinnostava. Taittojakkaroita tarvitaan aina.

  VastaaPoista