perjantai 2. lokakuuta 2015

Jauhosihti / Sifter

Ehkä leipominen sujuu paremmin, kun saa välillä uusia kivoja välineitä sitä varten.


Siniselle pöydälle on jäänyt tuo leivonta-asetelma  ja nyt siellä on uutuutena jauhosihti (mutta ei edelleenkään jauhoja). Tällainen jauhosihti ei taida olla kovin tavallinen esine suomalaisessa keittiössä, itse en ainakaan ole koskaan kaivannut, mutta kun minulla on tapana kirpputoreja kierrellessäni etsiä esineitä, joita voisi tehdä pienoiskoossa, niin tulipa nyt tämän vuoro. Se sopii myös hyvin "veivattavien kodinkoneiden" sarjaani. Yleensä en osta niitä tavaroita, mitä aion tehdä, vaan katson vain ja mittailen käsilläni, ehkä otan peräti kuvankin,  ja sitten kotona teen sen, mutta tätä en voinut vastustaa, vaikken aiokaan käyttää sitä. Muut näkemäni jauhosihdit ovat olleet vain paljaita peltisiä, mutta katsokaas tätä:


Tein muillakin hedelmänkuvilla kuin omenan ja tuli yhtä söpöjä. Kuvat ovat pieniä valmiita siirtokuvia. Ihan tarpeeksi pieniä en löytänyt, joten pikkuiset hedelmät ison ympäriltä piti jättää pois.


Sihdit myös toimivat, totta kai. Pohjalla on varsinainen sihtiosa (kylläkin liian isoreikäinen mittakaavaan nähden)


ja sen päällä kammesta pyöritettävä metallinen juttu, joka ajaa jauhot sihdin läpi.
Last summer I saw an adorable flour sifter in a flea market and I just had to buy it even though I am not intending to use it. But I wanted to make it in miniature and here it comes. It is also working, of course. There are pictures of apples in the original but I also put there some other fruit; I bought little decals and used them.


4 kommenttia:

 1. Ehkä ilman jauhosihtiä voi elää, mutta nätti se on! Olet taitava.

  VastaaPoista
 2. Oooh, ymmärrän ettet voinut vastustaa kirppariostosta!... Ja kuinka suloisia noista miniatyyriversioista tulikaan! Onnitteluni jälleen kerran hienosta työn jäljestä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä jokaisella on tietenkin oma jauhosiivilä, ainakin sormienvälissä. Tuollaista kapistusta en kyllä ole ennen nähnytkään, hieno

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista!

  VastaaPoista