lauantai 5. syyskuuta 2020

Arkistoista

Selasin viime vuodelta säästyneitä valokuvia. Olen näköjään tehnyt vyyhdinpuita. Vasemmanpuoleisessa on kierroslukulaskuri, joka ilmoittaa, kun pasma tulee täyteen eli 60 kierroksen välein. Tässä nukkekotikokoisessa pasmakin voisi olla suhteessa 1:12 eli viisi kierrosta, ja rakensin mekanismin sen mukaan, mutta siitä tuli sittenkin pikkuisen liian iso eikä mahtunutkaan laatikon sisään. Niinpä tässä laskuri kopsahtaa joka kierroksella.


Yhdestä tekemästäni mallista ei jäänyt omaa kappaletta eikä edes kuvaa. Laitan tähän muistoksi itselleni alkuperäisen vyyhdinpuun kuvan, tällainen yksinkertainen maalaamaton malli. Alla oleva kuva on siis 1:1-kokoa.


Mitäs muuta? Erimallisia koreja, joiden esikuvat löytyivät vielä viime hetkillä vanhan kotini ulkorakennuksista, samoin kuin vyyhdinpuidenkin. Korit olen punonut maalatusta paperista, Kannellisessa koriarkussa on saranoitu kansi. Eväskorin näköisellä oli hauska tarina: Kun mieheni lapsuudessa oli hankittu pikkupossuja lihotettavaksi joulua varten, ne oli tuotu kotiin tässä korissa mopon takahäkillä. Joskus oli possu yrittänyt tulla korista läpikin, siksi se oli paikattu. Pahnatkin olivat vielä korin pohjalla, kun löysin sen. Viisilokeroisen erikoisen korin käyttötarkoituksesta minulla ei ole tietoa, vanha se kuitenkin on, ja jonkun museon sivuilla näin samanlaisen.


Rottinkikalusteita rautalangasta; lehtipöytä on esiintynyt täällä ennenkin, tarjoiluvaunu ei.2 kommenttia:

 1. Your work is Impeccable!
  I love that you have been able to translate the full-sized wrap-reel into miniature and that the baskets have come with a history as well as beauty! Your rattan furniture is GORGEOUS especially the wheeled trolly- you are a Genius!
  The

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Elizabeth. I love making miniatures that look like real things.

   Poista