perjantai 28. elokuuta 2020

Kadonnut vuosi

 Päätin kokeilla, vieläkö pystyn kirjautumaan blogiini. Näköjään!

Omassa elämässäni on tapahtunut paljon sellaista, minkä takia en ole kyennyt tekemään miniatyyrejä kuten ennen, mutta ihan kokonaan harrastus ei ole ollut tauolla tätä aikaa. Sen jälkeen kun maaliskuussa 2019 jäin yksin, loppu vuosi jotenkin katosi sumuun. Joitakin nukkekotivalokuvia olen ottanut, niistä voin nyt muistella tekemisiäni.

Kesällä minulla oli pieni näyttely kotini kuistilla, silloin kun vielä oli koti.Tänä vuonna nukkekotini ja Kutojan tupa-kaappini hieman eri kalustein ovat olleet keväästä saakka Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa, missä on satakuntalaisten nukkekotiharrastajien Minimaailmat-näyttely. Näyttely jatkuu vielä 11.10. saakka, museon aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä. 

Syksyllä reipastuin ja tein muutaman huonekalunkin, esimerkiksi tällaisen erikoisen kulmakellokaapin:


Tietysti käsityövälineitä, tässä eri aikoina tehtyjä rullatuoleja. Toinen oikealta on uusin, mallina oli kauan sitten itsetekemäni ja suunnittelemani 1:1-rullatuoli. 


Uuden matonkin kudoin, koska vanhat oikeissa kangaspuissa kutomani matot olivat liian paksuja. Tahattomasti siitä tuli näin jouluinen, ja niinpä edes nukkekodissa oli joulu.


Ehkä jatkan muistelua toisella kertaa ja pääsen vähitellen nykyhetkeen...

6 kommenttia:

 1. Onpa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! Voi huoh noita ihania talonpoikaisesineitäsi ja -kalusteitasi. Upea nurkkakaappikello! Tai kellokaappi :-D
  Ikävä kuulla elämän kolhuista. Tsemppiä kovasti ja valoisaa tulevaisuutta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Yritän ponnistella eteen päin...
   Kellokaapin malli on Pohjanmaalta, sen tarkempaa tietoa ei ole.

   Poista
 2. Such a lovely read and I'm glad that you've given us an update with what's been happening within your minilife.
  The painted corner clock/cupboard, is truly Wonderful! Your painting and woodworking skills are Exceptional as is your Amazing weaving!
  I also admire your collection of items along the bench but I'm unfamiliar with their usage- and would enjoy learning more about them!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Elizabeth.
   The items you wondered are used with spinning wheel. The spools in them are from spinning wheel. First you spin two (or more) spools of yarn, then you put those full spools on this rack and spin again with spinning wheel. Now you have yarn with two threads spun together.

   Poista
 3. Työsi ovat todella hienoja ja tuo kulmakellokaappi on aivan omaa luokkaansa! Kiitos kun postaat näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen vähän kaivannutkin tätä blogia - on kiva, kun jää itsellekin muistoja, mitä milloinkin on tullut tehtyä.

   Poista