lauantai 5. joulukuuta 2015

Kukkia

Jotain näytti puuttuvan, enkä voinut antaa sängyn olla rauhassa, ja tässä tulos. En ole ihan varma, olenko tyytyväinen vai en. Otin mallia alkuperäisistä kukkakuvioista hieman yksinkertaistaen ja jättäen joitain elementtejä pois.


Kerrossänky on tarkoitettu huoneen kulmaan, joten toinen pääty olisi voinut olla ilman peilejä ja vaikka ihan maalaamaton, mutta koska en tullut sitä ajatelleeksi tekovaiheessa ja  tuli tehtyä kaksi samanlaista päätyä, niin pitihän se toinenkin maalata. Myöskään siellä ei olisi tarvinnut olla koristemalauksia, mutta harjoittelin ensin sinne siltä varalta, että maalauksistani tulee aivan kamalat, niin en heti pilaa koko huonekalua.

Ja näkyviin jäävä pääty:

Pitäisiköhän vielä tuohon kapeaan peiliin keksiä jotain, vaikka alkuperäisessä siinä ei ollut koristuksia?

Ovien yläreunoissa on pienet lovet, mistä alasängyssä nukkujat saavat ilmaa ja aamun koittaessa vähän valoa, vaikkakin seinää vasten tuleva takaseinä on avoin, joten ei siellä tukehtumaan pääse. Oikeassa reunassa oleva lauta, missä on kolme reikää, on tikkaat yläsänkyyn kiipeämistä varten. Museon sängyssä yläosan pinnalaidan sai kaadettua saranoiden varassa, mutta nuket kiivennevät ketterästi sen ylitse.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Raija. Nyt on työn alla sinua kiinnostavaa, mutta sen toteutus on kyllä hankalampaa kuin luulinkaan. Prototyyppi alkaa olla kohta hahmossaan.

   Poista
 2. Siis todella hieno, olet huippu!

  VastaaPoista
 3. Voi iik! Täydellinen. Apua, miten ihana. Nuo tikkaatkin.
  Kyllä tuo yksi kapea paneeli kaipaa jotakin pientä maalausta ihan selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Kyllä se tosiaan jotain vielä kaipaa, mutta pitää nyt odotella uutta inspiraatiota, kun ehdin jo siirtyä seuraavaan projektiin.

   Poista
 4. Voi mahdoton. Sanattomaksi jää, mutta silti pitää huokaista ihastuksesta. Kaunis kuviointi. Vaatii varmasti vakaata kättä ja näkemystä. Vau!

  Ja hyvää Tapanin iltaa!

  VastaaPoista
 5. Upeaa, kerrassaan! Oletko tehnyt sängyn puusta? Muutkin tekemäsi huonekalut ovat todella taitavaa työtä. Esim. nuo ruskeat tuolit. Saako kysyä, mistä puulajista olet ne tehnyt? Menestyksekästä vuotta 2016 toivottaa Kritiina ja Rauhaniemen väki osoitteessa http://kristiinan-rauhaniemi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. Nyt vasta huomasin kommenttisi. Kaikki huonekalut teen puusta. Sänky, kuten tuolitkin, on enimmäkseen Bilteman sytyketikkuja, jotka ovat olleet erinomaista materiaalia, mutta nyt pussin pohja paistaa, ja ovat kuulemma nykyään eri puulajia eivätkä yhtä hyvälaatuisia. Lisäksi käytän kaiken maailman laudanpätkiä ja tikkuja mitä löytyy, sorvatut osat valmiita sorvauksia tai hammastikkuja kuten sängyn laidassa.

   Poista
 6. Oi! Olisin kiinnostunut kuulemaan paljon tällainen ihanuus maksaa? Järkyttävän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tällaista sänkyä ei varmaan tule koskaan enää, muita samantapaisia kyllä harvakseltaan. Hinta määräytyy työhön kuluvan ajan mukaan. Useampi täysi työpäivä menee tällaisen valmistamiseen.

   Poista