lauantai 13. maaliskuuta 2021

Kutojan tuvan vintillä

Pari viime syksynä tehtyä esinettä on jäänyt esittelemättä. Lempiesineitäni, vanhoja käsityövälineitä, voisin tehdä pelkästään näitä! Pimeältä matalalta vintiltä en valitettavasti saanut aikaiseksi kovin laadukkaita kuvia, kun oikeassa maailmassakin oli sateisen harmaa päivä.


Nyt voisi sanoa, että täällä keräillään vyyhdinpuita, sillä kolmehan on jo kokoelma. Kaksi on hieman harmittavasti melkein samanvärisiä, mutta sille ei mahda mitään, koska värit ovat kunkin alkuperäisen esikuvan mukaisia. Keskimmäinen on uusin, sen näin 1:1-kokoisena yhdellä viime kesän harvoista romutoreista. Siinä on samanlainen kierroslaskumekanismi kuin vihreässäkin mutta näkyvillä, kun taas vihreässä se on piilossa kopan sisällä. Kuvasta sitä ei kyllä juuri erota, koska jää enimmäkseen siiven taakse piiloon. Mutta tällä kertaa en viitsinyt tehdä laskurista toimivaa, joten siihen liittyvät osat on liimattu kiinteästi paikoilleen, vaikka muuten vyyhdinpuu toki pyörii. 


Rullatuoleja on kertynyt seinustan penkille neljä, ja alakerrassakin on ainakin yksi. Uusimman eli etummaisen innoittajana oli eräs Cedercreutzin museossa olevista rullatuoleista. Käsityövälineiden seassa on vähän muutakin, kuten perunajauhomylly. Lyhdyssä palaa valo, vaikka se ei kuvassa näy; arkkuun on kätketty patterituikkukynttilä.


Täällä olisi matonkutojallekin hommia. Hetekan päällä pidetään mattokääröjä, jotka voisin korvata ohuemmilla. Toisaalta haluan ehkä pitää nämä muistona, sillä olen ne kutonut teini-ikäisenä oikeilla kangaspuilla ja muistan, miten iloitsin niistä silloin. Nyt vasta kuvasta huomaan, että mattojen paksut hapsut tököttävät hassusti ylöspäin, kävin kääntämässä rullat, mutta en viitsi ottaa uusia kuvia.4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan malttamattomana kevättä, että pääsee tekemään lisää.

   Poista
 2. I have seen that every person wants to express all his feelings but he is not able to express his feelings properly in words but the content you have written in your post is very beautiful, it seems that you have expressed your feelings is expressed. Hi, you are a very beautiful post writer, similarly keep writing new posts in your life, our best wishes are with you. beautiful Girl Gurgaon
  online girl gurgaon
  Gurugram Girl Number
  Online Girl Number Dehradun
  Gurgaon girl number
  housewife Gurgaon
  premium health
  Health Tips

  VastaaPoista
 3. Hei, olen tekemässä pienoismallia/nukkekotia vanhasta karjalaisesta talosta. Olisi ihanaa jos sinulla olisi aikaa tehdä pari huonekalua minulle sinne. Sähköpostini on raunieu@hotmail.com
  Uskomattoman kauniita kalusteita ja mattoja...suorastaan hämmästyttävää!

  VastaaPoista