maanantai 1. toukokuuta 2017

Salainen porraskäytävä / A secret staircase

Nyt saatte nähdä jotain mitä kukaan ei ole ennen nähnyt!


Mihin johtaa komeron oven näköinen ovi nukkekotini keittiön takaosassa? En tajunnut ottaa kuvaa uutta keittiön puolelta, mutta löysin yhden vanhan, jossa ovea raotetaan. Hirsiseinää, ikkuna...


Halusin, että talossa olisi tiloja, joihin ei niin vain pääse näkemään (muut kuin talon mahdolliset asukkaat), mutta tein takaseinän avattavaksi eli kiinnitin sen ruuveilla, jotta tarvittaessa pääsen kuitenkin itse kurkistamaan sinne. Nyt taisi olla ensimmäinen kerta kun avasin takaseinän. Siirrytäänpä toiselle puolelle katsomaan.


Tässä se ovi on toiselta puolelta. Tein oveen valkoisen pikkunaulakon, jollainen on varmasti ollut monen kotona jossain vaiheessa, ja naulakkoon roikkumaan esiliinan ja pyyhkeen. Esiliinan niskalenkki on liian pitkä, koska käytin mallina nukkea, jolla olikin aika iso pää. Taidan vielä lyhentää lenkkiä, eihän essua tarvitse koskaan kenellekään pukea. Oven yläpuolella on hyllyjä, missä näyttää olevan ainakin jauhoja, ja mattomikollekin on paikka täällä.


Keittiöstä yläkertaan johtavien portaiden alla on pieni kolo tavaransäilytykseen:


Tasanteelta lähtevät jyrkät portaat alas:


Joka toinen askelma on toisella puolella ja toinen toisella; tällaisia portaita kuljettiin mummolani vintille. Tuolla alhaalla mustuudessa on vasemmalla sivuovi ulos ja oikealle jatkuu käytävä, jota pitkin pääsee pesuhuoneeseen.

Porraskomeron hyllyt ovat aika korkealla, sitä varten on keittiön puolella keittiötikkaat, mutta taitaisi kuitenkin olla turvallisempaa tehdä seinälle kiinteät tikapuut.


Tässä vielä kokokuva talosta avattuna takaa. Kuten näkyy, niin tältä puolelta sitä ei ole tarkoitus katsella. Takaseinän avaamisen ajattelin lähinnä "huoltotöitä" varten, mitä ne sitten ovatkin. Jotkut kohdat olen jättänyt umpinaisiksi, niin kuin juuri portaiden kohdan, ehkä tukevuuden takia, ehkä jostain muusta syystä. Keskellä tekijän nimi ja vuosiluku.

Today I'll show you something no one has ever seen before. In my doll house kitchen there is a door that looks like a closet door. What is behind it?
When I was building this house I wanted to make some secret places too - so I made a staircase that can not easily be seen (unless you live in the house). But I made the rear wall openable (with screws) and now I am opening it for the first time.

Behind the door there are special stairs where every other step is on the left and the other on the right; similar stairs led to my grandparents' attic. There are also some shelves to keep flour etc. and a little storage place under the upstairs stairs. The shelves are so high that a step stool is needed to reach them, but it looks quite dangerous; maybe I should make a  ladder on the wall.

In the last picture the whole house without the rear wall. As you can see, it is not meant to be viewed like this.

8 kommenttia:

 1. Ruuvattava takaseinä onkin hyvä idea! Kiitos kun näytit kuvat, salaperäisiä sopukoita aivan kuin vanhassa talossa. Tulee oma mummolani mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos takaseinän aikoo joskus avata, on vain rakennettava niin, että talo pysyy koossa ilman sitäkin. Ratkaisu sopii hyvin tällaiseen taloon, joka on joka puolelta talon näköinen. Itse asiassa minulla on myös ruuvattava etuseinä, mutta en ole koskaan laittanut sitä paikoilleen, koska minusta on kivempi, että huoneisiin näkee koko ajan. Etuseinän paikalla on siis pleksi.

   Poista
 2. Precioso , me encanta todos los rincones de la escena , mi preferido el del delantal,feliz semana:-)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea kivaa, kyllä tälläkin puolelle kannattaa kurkistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se välillä hauskaa. Nyt kun suljen takaseinän, niin porraskomero tavaroineen jää piiloon luultavasti taas moneksi vuodeksi. Siellä on kyllä muutama esine, jonka otan pois, ansaitsevat olla näkyvillä.

   Poista
 4. I do like the many secret places in your dollshouse. It is just like a real house. The storages places are so special. The jar with flour, the package papers and even the wooden woolmill, they all are there like the inhabitant of your dollshouse just put them away to clean the rooms. I think your dollshouse is very special as you made most of its content yourself. And you are a talented maker! I do love te overall view of the house. Thank you again for writing in English so I can read it too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Gaby. I didn't want to make too fancy house - I wanted it to be small, and kind of poor, but ful of realistic details, especially old Finnish things. There are many memories of my childhood and items that I have in my real home or had in my former homes.

   Poista