torstai 28. heinäkuuta 2016

Uusi aika siivouksessa

Nukkekodissanihan ei ole sähköjä, joten pölynimurista on turha haaveilla. Tähän asti on tultu toimeen pelkällä harjalla ja rikkalapiolla, mutta nyt on saatu uusi väline:
 

Mattomikko! Kyllä nyt askareet helpottuvat. Pohjassa on pyörivä harjasrulla, joka kerää roskat, kun laitetta työnnellään matolla. Meillä ei lapsuudenkodissani ollut Mattomikkoa, mutta muistan nähneeni niitä ainakin kahta eri väriä.


Mitähän muuta on jäänyt näyttämättä?

 Kustavilaisia kalusteita. Oikealla on arkkutuoli, joka ei oikeastaan kuuluisi tähän kuvaan, muuten kuin että sen tehnyt talonpoikaispuuseppä on selvästi saanut vaikutteita kustavilaisesta tyylistä.

Joutsenkeinuja olen tehnyt ennenkin. Ajattelin, että se olisi taas hauska esine pienen tauon jälkeen. Tämä on vähän eri mallinen kuin ne mitä useimmiten näkee, ne missä on kaksi päätä sivuilla.

Nämä ja paljon muuta on sunnuntaina nähtävillä pöydässäni Wanhan ajan lelumarkkinoilla Forssassa. 

Otin kuvat asumattomassa 1960-luvun talossa, joka olisi kyllä kiintoisa sisustaa. Mittakaava on noin 1:12.

Tällainen se on takapuolelta. Päädyissä ei ole ikkunoita.4 kommenttia:

 1. Meillä oli kotona molemman väriset Matto-Mikot. Muistelisin, että tuossa punaisessa olisi ollut jotain ekstraa siniseen verrattuna, mutta mitä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko punaisessa ollut useampi niitä pyöriviä harjaksia? Katselin tekemistä varten kuvia netistä, ja joissain oli vain yksi harjaosa, toisissa kolme.

   Poista
 2. Voi Mirka! Nuo Matto-Mikot ovat todella hienot! Fantastinen idea ja toteutus jälleen kerran :)
  Haluaisin nähdä ne livenä, mutta Forssaan en nyt pääse... Ehkä syksymmällä Suuressa Snadissa? Oikein onnistunutta Forssan keikkaa sinulle, toivottaa Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna. Kyllä Mattomikkoja varmasti tulee Snadiinkin.

   Poista