maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevät / Spring

Ensimmäiset leskenlehdet kukkivat paitsi luonnossa niin nukkekodinkin seinustalla.


Hm, ehkä tuota roskista voisi pitää jossain vähän sivummalla, ei ole kovin esteettinen aivan porraspielessä. Potkukelkankin saa kai pikkuhiljaa viedä kesäsäilöön, mutta ei kannata pitää turhaa kiirettä: vielä tänä aamuna olisi kelkalla päässyt ajamaan pihamme poikki, nyt illalla olisi jo vähän vaikeampaa, niin vauhdilla lumet ovat sulaneet päivän aikana.

Olen pitänyt pääsiäisen vapaata minihommista, joten mitään uutta tekemääni ei ole esiteltävänä. Joskus aina ostankin jotain. Kun aloin rakentamaan ensimmäistä nukkekotiani, pidin kovasti Bodo Hennigin nukkekotitavaroista, mutta paitsi että nukkekotikauppoja oli harvemmassa, niin haaveilemani tavarat olivat niin kalliita, etten useinkaan itse malttanut niitä ostaa. Joskus sain vanhemmiltani tuliaisiksi joitain ihanuuksia, kun he olivat käyneet Helsingissä tai peräti Tukholmassa. Sittemmin myös Tampereelle tuli nukkekotitavaraa myyvä kauppa. Ja sitten nukkekoti jäikin elämässä taustalle pitkäksi aikaa ja loppuivat sekä tuliaiset että itse ostelut. Mutta jotkin saamatta jääneet esineet jäivät mieleen, esim. tämä:

Kun muutenkin pidän veivattavista kodinkoneista, niin olihan tämä ihan pakko saada omaksi, kun satuin taas näkemään. Veiviä pyörittäessä vispilät sisällä pyörivät myös. Mittakaava Bodo Hennigillä on pikemminkin 1:10 kuin 1:12, joten tämä on niin iso, ettei välttämättä pääse taloon esille. Ihana joka tapauksessa!

Pesuhuoneeseen olen haaveillut kylpyammetta. Voisikohan se olla tämä?


Päällipuolen voisi maalata, niin saisi nuo hempeät kukat piiloon. Myös isot muovisen näköiset jalat voisi maalaamalla saada siedettävämmiksi. Ammeen muoto on kiva ja materiaali metallia, reunassa jopa muutama emalirikko, joita voisi vielä maalilla korostaa. Hyvä puoli on myös vesihanattomuus, eihän täällä ole vesijohtoja. Jää vain kysymykseksi, maltanko maalata vai säästänkö johonkin tulevaan projektiin, jossa mahdollisesti tarvitsisin kukallista ammetta.
Spring is finally here. There is still some snow left but first little flowers, coltsfoot, are blossoming in the nature and also beside my dollhouse. The snow is melting so fast that this morning I could have used my own kick sled but hardly anymore now in the evening.

I have not made any miniatures during the Easter, I was taking a time off. Sometimes very rarely I also buy something for my dollhouse. I dreamed of this Bodo Hennig butter machine (as it was called in the packaging) as a young girl when I was building my first dollhouse, but I didn't get it that time. Now when I saw it again, I had to buy it for myself. It is really working and I love it, even though it is a bit too big.

My washroom needs a bath tub. Maybe I could use this one? It should be painted, because I don't like the flowers on it. The feet are also quite ugly but maybe some paint would help them too.

7 kommenttia:

 1. Voi että, ihana tuo vispilä! Ja tuollainen amme olisi kiva itsellekin. Jalat tosiaan pistää silmään, mutta varmaan ei enää niin, jos tuota kultaisuutta jotenkin vaikka patinoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ihana - haaveilen tällaisesta lasikupilla varustetusta vispilästä myös 1:1-koossa, pari muovista jo löytyy.

   Poista
 2. Tuunaamalla saa monesta "melkein" kuin omatekoista - ainakin vähän.
  Suloiset nuo leskenlehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuunaamalla saa hienoja esineitä, vaikka mieluummin tekisinkin kaiken alusta alkaen itse. Minulla on myös usein ongelmana se, etten raaski koskea alkuperäiseen esineeseen, varsinkaan jos se on vanha - tällaisen uuden kuin tuo amme voisin vaikka käsitelläkin.

   Poista
 3. Uskon, että ammeesta tulee tuunaamalla todella hieno. Oikein odotan, että uskallat ottaa sen työn alle.

  VastaaPoista
 4. Löysin juuri blogisi. Mielettömän kaunis nukkekoti sinulla. Mahtava tuo kuisti koristelistoineen ja värit ovat aivan ihanat!

  T:Lea

  VastaaPoista
 5. Itselläni on tuo koko wc-kaluste sarja. Sain ne ensimmäiseen nukkekotiini 20 vuotta sitten. Hempeä se omaankin makuun on, mutta en raaskinut tuunata, kun oli alkuperäinen, jolla silloin pienenä leikin :)

  VastaaPoista