lauantai 7. helmikuuta 2015

Leipoisiko? / Baking

Alkaakohan nukkekodin asukas leipomaan? Sen näköisiä tavaroita on otettu esille.


Netissä selaillessa osui silmiin jonkun antiikkikaupan sivuilta leipämuotti. Piti heti tehdä nukkekotiinkin sellaisia! Näkkileipäkaulin on tehty jo viime vuonna ja litran mitta vanhaan Taloon kauan sitten.
Kuvasta huomasin, että aivan kuin rikkalapiossa olisi jotain ylimääräistä. Menin katsomaan ja sinnehän oli pudonnut seinän naulakosta raastinrauta, varmaan siinä kun olen noita esineitä asetellut pöydälle, mutta eipä vain silmä tavoittanut enkä edes huomannut kaivata mitään puuttuvaa.

Astiakaapin (sen tilapäisen, joka ei jää tähän keittiöön) päällä on nyt tällainen kokoelma:


Sain tehtyä itsellenikin "Matin ja Maijan". Lasten leikkiompelukoneita on tullut toinen, ovat maalattuja riipuksia, joista poistettu lenkki.My dollhouse resident is probably going to bake bread. At least there is a bread mold and a rolling pin for crisp bread on the table, both made by me.
On top of the cabinet there is a collection of "old" toys and other things. The little tub with a man and a woman is made of clay, and it is a miniature of an old Finnish decorative item.4 kommenttia:

 1. Kaunista! Tuo leipämuotti on ihan mahtava, mutta tuo pöytä on kyllä niin ihana! Muutenkin upeita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna. Pöytä oli yksi niitä pakko tehdä -juttuja eli kun näin alkuperäisestä kuvan, niin tiesin, että se on tehtävä miniatyyrikoossa. Ja onneksi sain tällä kertaa pidettyä yhden itselläni, vaikkei se kauhean hyvin tuohon mahdukaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Merja. Keittiö on lempihuoneeni nukkekodissa, sinne on helppo keksiä aina kaikkea uutta.

   Poista