sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Lahteen

Vähän maistiaisia siitä, mitä on tulossa ensi lauantain Lahden miniatyyrimarkkinoille:

Ahkerasti olen taas valmistautunut, ja muuan muassa näitä ja paljon paljon muuta on tehtynä.



There will be a miniature fair in Lahti, Finland next saturday. Here I show you something I have made for that.

tiistai 26. toukokuuta 2015

Kelloja / Clocks

Muistatteko tämän kellon?

Se oli niin työläs valmistaa, että nyt oli aikomuksena tehdä vähän hillitympiä ja yksinkertaisempia. Malliksi valikoitui oma oikea vanha Otto Vilannon valmistama seinäkelloni. Loppujen lopuksi oli siinäkin paljon pientä nyhertämistä. Tällaisia kelloista tuli:

Kellotaulu on väärää merkkiä, sillä en löytänyt netistä sopivaa OV-kellon kuvaa, mutta saman tyylisellä kaapilla kelloja on tehnyt moni muukin valmistaja.
Tuon pinnapenkin olen muuten alusta alkaen nähnyt mielessäni mustana, mutta viimeksi niitä tehdessäni en uskaltanut maalata yhtään mustaksi. Nyt rohkaisin mieleni ja olen tyytyväinen siitä!



The clock in the first picture  I made couple of years ago. It is very nice but it was also laborious to do, so this time I chose a simpler model.  The original old 1:1 clock is made by a Finnish watchmaker Otto Vilanto (all thought the clock-face in my little ones is by an other manufacturer).
The bench is a model of 1960's. I've made them before but never in black.


torstai 21. toukokuuta 2015

Kahvimyllykokoelma / Coffee grinders

Näin jossain kivan mallisen sinisen kahvimyllyn, jossa oli veivi sivussa. Pitihän se pienentää nukkekotiin, joten nyt on hyllyllä kolme erilaista kahvimyllyä, mitä voi jo kutsua kokoelmaksi.


Kaikissa laatikko aukeaa ja veivi pyörii, ja jos katsoo ylhäältä päin tuonne uuden myllyn suppiloon, näkee siellä pyörivän terän.




Now there are three different coffee grinders in my dollhouse. The entire collection is made by me, the blue one is the latest. It is "working". You can even see blades if you look inside the grinder.